Menu Sluiten

Totaalservice voor de plaatsing van jouw ventilatiesysteem

Ventilatiesystemen type C en D met warmterecuperatie

Volledig ventilatiesysteem

Vertrouw op SVS voor de plaatsing van je volledige ventilatiesysteem. Zowel ventilatiesystemen type C – ideaal voor verbouwingen – als type D behoren tot de mogelijkheden. Bij type D wordt de warmte gerecupereerd in de ventilatie-unit.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_286e
systeem c

Ventilatiesysteem type C

Een ventilatiesysteem type C is uitermate geschikt voor renovaties en verbouwingen, aangezien er veel minder leidingwerk vereist is. Bij dit systeem plaatsen we een mechanische afzuiging in de ‘natte ruimtes’, waaronder keuken, toilet, wasplaats en optioneel de slaapkamers. Bij deze laatste combineren we de afzuiging indien gewenst met een CO-sensor. In de droge ruimtes zorgen raamroosters voor de aanvoer van verse lucht in de woning. Wij plaatsen ventilatiesystemen type C van het merk Duco.

Ventilatiesysteem type D met warmterecuperatie

Voor ventilatiesystemen type D werken wij met het kwaliteitsmerk Vasco. Bij een type D zorgt een centrale ventilatie-unit voor de afvoer van de ‘vuile’ lucht uit de natte ruimtes en de aanvoer van verse lucht naar de leefruimtes. Aangezien de aan- en afvoer steeds met elkaar moeten overeenstemmen, wordt dit ook wel balansventilatie genoemd.

In de ventilatie-unit wordt de warmte van de uitgaande lucht maximaal gerecupereerd en overgebracht naar de inkomende verse lucht. Hierdoor gaat er een minimum aan warmte verloren, maar wordt je goed geïsoleerde woning voldoende geïsoleerd.

Na plaatsing van alle leidingen en installatie van de ventilatie-unit regelen we het ventilatiesysteem volledig af. Zo is je installatie gebruiksklaar en volledig voorbereid op de controle door je ventilatieverslaggever.

systeem d (1)