Menu Sluiten

Wij zijn allround verwarmingsspecialist

Warmtepomp, zonnecollector, aardgas of stookolie?

Allround verwarmingsspecialist

Als gecertificeerde allround verwarmingsspecialist plaatsen wij warmtepompen, zonneboilers of energiezuinige verwarmingsinstallaties op aardgas en stookolie. Deze installaties koppelen we voor een maximaal wooncomfort met vloerverwarming en/of radiatoren. Je mag telkens rekenen op advies op maat, inclusief het vereiste calculatiewerk.

Verwarming
Verwarming

Een maximaal rendement aan de scherpste prijs

Nieuwbouw, renovatie of een vervanging van je bestaande verwarmingsinstallatie? SVS geeft advies op maat. Daarbij brengen we alle parameters in rekening. Bij een nieuwbouwproject berekenen we het nodige op basis van de plannen en het EBP voorontwerp. Voor renovatieprojecten komen we graag ter plaatse.

Naast de installatiekosten kijken we ook naar je persoonlijke verwachtingen, het energieverbruik, de technische mogelijkheden, het EBP voorontwerp, de verwachte levensduur en de efficiëntie. Op basis van dit rekenwerk krijg je open en eerlijk advies voor de meest optimale installatie.

Wij plaatsen zowel warmtepompen als hoogrendementsinstallaties op aardgas of stookolie. Hierdoor ben je verzekerd van onafhankelijk advies.

Lucht-water en geothermische warmtepompen

Wij installeren lucht-water en geothermische warmtepompen van Buderus.

Bij een lucht-water warmtepomp maken we gebruik van één of meerdere buitenunits. Deze stabiele verwarmingsinstallatie werkt op basis van lage temperaturen. De warmte onttrokken
uit de buitenlucht wordt daarbij afgegeven aan de vloerverwarming.

Ook een geothermische warmtepomp behoort tot de opties. Via een diepteboring – uitgevoerd door een partnerbedrijf - haalt deze warmtepomp de nodige warmte op een energiezuinige manier uit de diepe ondergrond. Deze warmte geven we vervolgens via vloerverwarming af aan de woning.

Beide types van warmtepompen kunnen in de zomer ingezet worden voor zogeheten passieve of actieve koeling van je woning.

qiWKR7WwQpykmub3OTWLtw_thumb_1d70

Bespaar op je energie-
factuur met een nieuwe
verwarmingsinstallatie

Verwarmen op aardgas of stookolie blijft interessant

Verwarmen op aardgas of stookolie blijft uiterst interessant, zeker met onze hoogrendementsinstallaties van Buderus.

Naast de enorme troeven voor renovatie en vervangingsprojecten behoudt aardgas meer dan ooit zijn toegevoegde waarde voor nieuwbouwprojecten. Vooral de lagere installatiekost maakt van aardgas een uiterst interessante keuze. Aardgasinstallaties kunnen we zowel aansluiten op (bestaande) radiatoren als op vloerverwarming.

Stookolie beperkt zich meestal tot vervangingsprojecten voor bestaande installaties of tot woningen zonder aansluiting op het gasnetwerk. In dat laatste geval kan een propaantank – al dan niet ondergronds - een alternatieve oplossing bieden.

Warm water door de zon: een zonneboiler

Ook energiezuinig sanitair warm water opwarmen met de zon vormt één van onze opties. Hiervoor installeren we een zonneboiler. Ook de vereiste zonnecollectoren op het dak worden door ons geplaatst en vakkundig aangesloten.

Zonneboiler

Jouw partner voor service en onderhoud

Na de installatie, afstelling en ingebruikname houden we je installatie in topconditie. Zo kan je ook op ons rekenen voor het verplichte periodieke onderhoud.

Bij eventuele pannes komen we meteen ter plaatse. We onderhouden alle merken en installaties, ook wanneer deze niet door ons geïnstalleerd werden.